Last edited by Studium Generale vzw
03.06.2021 | History

2 edition of De Sint-Andrieskerk te Balen found in the catalog.

De Sint-Andrieskerk te Balen

kerkgebouw en kunstbezit

 • 1969 Want to read
 • 628 Currently reading

Published by Administrator in Studium Generale vzw

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • Studium Generale vzw


   • Download De Sint-Andrieskerk te Balen Book Epub or Pdf Free, De Sint-Andrieskerk te Balen, Online Books Download De Sint-Andrieskerk te Balen Free, Book Free Reading De Sint-Andrieskerk te Balen Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get De Sint-Andrieskerk te Balen book in PDF or epub free.

   • Originally presented as authors Masters thesis (Katholieke Universiteit te Leuven (1970- ), 1975.Includes bibliographical references (p. 137-140).

    StatementStudium Generale vzw
    PublishersStudium Generale vzw
    Classifications
    LC Classifications2002
    The Physical Object
    Paginationxvi, 131 p. :
    Number of Pages85
    ID Numbers
    ISBN 109076967067
    Series
    1nodata
    2
    3

    nodata File Size: 2MB.


Share this book
You might also like

De Sint-Andrieskerk te Balen by Studium Generale vzw Download PDF EPUB FB2


De Sint-Andreaskerk is sinds 1936 beschermd. Kruisbasiliek in Brabantse hooggotiek, uit de 15de eeuw met Kempische toren van bak- en ijzerzandsteen; eertijds met ommuurd, omringend kerkhof, sedert het begin van de jaren 1950 overgebracht naar het Schepsveld, waar de nieuwe begraafplaats naar ontwerp van J.

Parochiekerk Sint

be Plechtigheid: Afscheidsplechtigheid in aula De Vloot, Koningin Louisa Marialaan 175, 3970 Leopoldsburg op vrijdag 13 augustus 2021 om 11 uur. Wandeling van het jaar 2018: Keiheuvelwandeling De Keiheuvelwandeling 5 of 11,6 kmdat zijn spectaculaire zandvlakten die je even naar de Sahara katapulteren, heerlijk stille plekjes en een hangmat om even uit te blazen, gezonde boslucht en een zee van purperen heidebloempjes.

Vrij massieve westtoren van vier geledingen onder laag tentdak, aangebracht na de brand van 1684 ter vervanging van de vroegere spits; verjongende, overhoekse steunberen; voornamelijk de onderste geleding wordt gekarakteriseerd door de veelvuldige verwerking van banden van Diestse ijzerzandsteen; de drie bovengeledingen met verspreide lichtgleuven, worden verlevendigd door spaarvelden met spitsboogfriezen; hoogste geleding met gekoppelde, spitsbogige galmgaten; westelijke zijde De Sint-Andrieskerk te Balen door verdiept, zandstenen spitsboogportaal met lage korfboogdeur en bekronend spitsboogvenster; houten poort met ijzerbeslag.

Eenvoudige spitsboogarcade met zuilen op polygonale sokkel. be Plechtigheid: Begroeting in het funerarium Hulsmans te Leopoldsburg op maandag 26 juli 2021 van 18.

Parochiekerk Sint

Het jaartal 1717 in de toren wijst op de restauratie. Ten tijde van Maria-Theresia 1740-1780 werd er een school gebouwd die tegen de noordzijde van de kerk aanleunde en ten tijde van de Franse overheersing in 1796 werd ingericht als gemeentehuis; laatstgenoemd werd gesloopt in 1910 en vervangen door een neogotische doopkapel naar ontwerp van architect M.

00 uur De afscheidsviering zal in beperkte kring plaatsvinden. Een infofolder is te verkrijgen aan de ingang van de kerk. Tijdens de zomervakantie kan je de Sint-Andrieskerk van 14u tot 17u gratis bezoeken.