Last edited by Kosmos
22.07.2021 | History

1 edition of Verhalen van Belcampo. found in the catalog.

Verhalen van Belcampo.

golden anniversary edition of the Gregory times-advocate, January 7, 1954.

 • 1016 Want to read
 • 561 Currently reading

Published by Administrator in Kosmos

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • Kosmos


   • Download Verhalen van Belcampo. Book Epub or Pdf Free, Verhalen van Belcampo., Online Books Download Verhalen van Belcampo. Free, Book Free Reading Verhalen van Belcampo. Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get Verhalen van Belcampo. book in PDF or epub free.

   • nodata

    StatementKosmos
    PublishersKosmos
    Classifications
    LC Classifications1947
    The Physical Object
    Paginationxvi, 80 p. :
    Number of Pages86
    ID Numbers
    ISBN 10nodata
    Series
    1nodata
    2
    3

    nodata File Size: 3MB.


Share this book
You might also like

Verhalen van Belcampo. by Kosmos Download PDF EPUB FB2


Ze werden bewonderd door collega-schrijvers als Bordewijk. Vanzelfsprekend zijn de verhalen eerder geschreven: Het olografisch testament in 1934, Het verhaal van Oosterhuis in 1941-1942 en Het grote gebeuren tenslotte in 1943.

Nalatenschap Belcampo hield een adressenboekje bij op plaatsnaam, zodat hij altijd wist waar hij kon overnachten op zijn omzwervingen, want vanuit Groningen is hij zijn verder leven en tot op hoge leeftijd blijven zwerven. Dit moet wel het einde zijn. Hierop begint dan het absurde verhaal.

De Verhalen van Belcampo

Eerst durfde ik hem niet aan te raken, maar later vermande ik mij en nam hem beet. Laten beseft hij, wat in onze wereld een grote fout is: geen besef meer van goed en kwaad. Om alles nog snel even goed te maken, geeft hij gratis vlees weg. In het Literatuurmuseum bevindt zich het typoscript van De zwerftocht van Belcampo. Het is ook te mooi om lang te kunnen duren.

Bevroren vuurwerk: een keuze uit de verhalen van Belcampo

Dan begint de vrouw hem te zoenen. Dit is een 'groot gebeuren', aangezien het op heel de wereld tegelijkertijd gebeurd en alle mensen erbij betrokken zijn. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van een paard, dat niet tevreden is met zijn stal en dan de wijde wereld intrekt een verhaal uit de bundel De verhalen.

Volgens Belcampo bestaan er juist heel veel werkelijkheden en kan onze bekende wereld geleidelijk overgaan in een andere. Het grote gebeuren: ook hier is de vertelde tijd gelijk aan de verteltijd, aangezien Belcampo een verhaal vertelt, dat al gebeurd is.

Belcampo heeft volgens die opvatting hiermee zijn eigen nest bevuild en geridiculiseerd.